недеља, 9. октобар 2016.

Одражан семинар у Панчеву

8. октобра 2016. године у ОШ''Васа Живковић'' у Панчеву  реализован је програм стручног усавршавања ''Чувајући природу чувамо себе-еколошко васпитање деце.''
Група је  највећим делом била састављена од професора разредна наставе, али је било и неколико наставника енглеског језика.
Пространа и лепо уређена  учионица учитељице Гордане Јосимов све нас је пригрлила широм раширених руку.Учитељско панчевачко друштво било је организатор семинара. Чланови овог друштва имају много искуства стицаног у наставној пракси, али и много искуства са претходно похађаних програма стручног усавршавања. Стога са њима није тешко радити, али остаје и други део медаље-можда је баш са таквим људима тешко радити с обзиром на њихово знање и високе критеријуме.
Било како да се гледа на ствари, семинар је протекао у одличној атмосфери у којој је било много конструктивних предлога, богате размене искустава, много знања и нових сазнања, много игре и смеха. Како би учитељи били добри учитељи да не умеју да се играју и те едукативне игролике активности да пренесу децу код врло смислене задатке који на овакав начин престају деци да буду тешки.
Хвала Учитељском панчевачком друштву на беспрекорној организацији, а учесницима семинара на одличној сарадњи.

Осмех вреди више од речи
насмејано лице блиста,
од срца се смеју оби
којима је душа чиста.
Л.Т.

Ови моји стихови као да су писани за учитељицу Гордану Јосимов.


Радна атмосфера. Учитељице навикнуте на тимски рад вело лако и брзо долазе до решења.









 Сјајна демонстрација логичког задатка ''Мућни главом'' све је анимирала а и ''просветлила.''






 ''Мућкало се главом'' на различите начине!!!



Страдала је и хефталица. Ваљда се и она уморила од рада идући из руке у руку. Мајсторица Јасмина није успела да је поправи  иако се много трудила. колегиница поред ње моли се Богу да Јасмина успе. (Мала шала, наравно)




Рецикломанекенке-кад учитељи пусте машти на вољу.

Шешир мој -врло озбиљан рад и сјајне креације.









Вредна учитељица Мирјана Давидовић ''засукала је рукаве'' и дала све од себе.


Занимљиве животињице. једне групе вредних учитељица.









Све манекенка до манекенке. Ревија шешира.
















 Извођење еколошког драмског текста које ни глумице нису могле да издрже. А замислите како је било публици. А замислите како ће бити забавно деци.

РЕКЛИ СУ О СЕМИНАРУ





Диван, диван  дан!!!

Нема коментара: