петак, 6. новембар 2015.

Љубав из вртића-Мирослав Кокошар




За мене је књига удувек била најлепши поклон. То знају моји пријатељи, зато ми у разним приликама дарују поклон ''по мери.''
пре неког времена сам, на моју велику радост, добила на поклон књигу ''Љубав из вртића,'' са предивном посветом, онаквом, какву зна да напише само аутор те књиге, прави господин и диван несебичан пријатељ Мирослав Кокошар.
Његово име познато је широј јавности, као и његово дело. Није на одмет да напоменем да су  песме Мирослава Кокошара нашле место  у разним антологијама и школским уџбеницима.
То није ни мала, ни занемарљива чињеница, али скромност нашем Песнику не дозвољава да се хвалише и да  о томе прича.
У данашње време Он је задржао ту дивну људску особину-СКРОМНОСТ  за коју је грчки филозоф рекао да је мајка врлина. Али шта знају грчки филозофи?  У Србији се ускоро ова реч бити избачена чак и из речника јер више није у употреби, а ни у моди.
Књига '' Љубав из вртића'' је ризница милозвучних песама које обилују здравим хумором и које су блиске савременом  детету.Тематика књиге везана је за оно што је најближе  малим читаоцима -породица и школа. Песник  добро познаје дечју психу, има пуно разумевања за све дечје потребе и ''проблеме.''  Готово сам сигурна да је то због тога што има отворену и чисту душу каква је и дечја па му није проблем да  с лакоћом ниже мелодичне стихове.

''Када се чита ова књига не може да се не примети да је писац песама меке душе и нарочите доброте јер се то у стиховима види.'' Перо Зубац

''Вештином мајстора он стиховима попут сионског мудраца зна да се кроз мале ногавице стиже до космонаута, научника, генија.'' Тоде Николетић

Мојим колегама учитељима и свој деци препоручујем да прочитају књигу Мирослава Кокошара''Љубав из вртића.'' Нећете се покајати.



А ово је својевремено оставило посебан утисак на мене.
Ове стихове Мирослав Кокошар поклонио је својој жени Дивни којој име заиста одлично пристаје. А такве стихове може поклонити  само  мудар и велики човек.

За 8.март и сваки други дан


Нема коментара: