петак, 17. јануар 2020.

Еко јелке

У ОШ''Драгољуб Илић'' из Драчића постала је традиција да ученици за Нову годину праве еко јелке.

Циљ ове активности је двоструки: да ученици схвате колика се штета наноси природи сечом јела за Нову годину и да схвате значај рециклаже. 

Трочлани дечији жири кога су чинили чланови Еко тима школе Никола Госпавић, Ива Павловић и Ана Симић, донели су одлуку да дипломе добију све одељењске заједнице које су направиле јелке. Ми, старији чланови тима сложили смо се овом одлуком, јер треба истаћи и похвалити труд ученика и њихових учитеља, као и њихово еколошко понашање. 
Нажалост, ученици старијих разреда нису узели учешће у овој лепој манифестацији.

 Похвалу и диплому за најлепшу еко јелку добили су ученици из ИО Пријездић.  Ученицима су помагале учитељице Бојана Белушевић и Љубица Исаиловић.


 Похвалу и диплому за НАЈСИМПАТИЧНИЈУ  еко јелку добили су ученици  2. разреда из Драчића и учитељица Ана Лукић.


Још једна диплома отишла је у руке ученика 2.разреда и њихове учитељице. То је диплома за најшаренију еко јелку.Ученици из ИО Жабари и учитељица Милена Страхинић добили су диплому за најлепше украшену јелку.


Ученици 1. разреда и учитељица Луција Тасић украсили су зид учионице дипломом за најсјајнију еко јелку.

Најсвечанија јелка била је она коју су направили ученици из ИО Бачевци са учитељицом Александром Петровић.


Најмања и најслађа јелка дело је ученика 4.разреда из Драчића и њихове учитељице Весне Сировљевић. Они су добили диплому за најкреативнију јелку.И родитељи су нас изненадили еко поклонима. Добили смо дрво и медењаке којима су га деца  окитила. Мердењацима су се и лепо засладили.А добили смо и ирваса од шперплоче.


И јелку од шперплоче све са украсима плус укусне празничне пуслице.
Бројни родитељи дошли су да заједно прославимо нашу Еко Нову годинуна задовољство деце и свих чланова еко тима.Нема коментара: