среда, 21. септембар 2016.

Врата учионице у новом руху

Септембар дане ниже, улазимо у задњу декаду месеца, успомене са распуста бледе и деца у учионици све радије седе (посебно задњих дана од кад пада киша, а пре тога нико нас није могао сместити у учионицу. Већину часова имали смо у природи). Крајње  је време да почнемо са уређењем учионице. Почели смо од врата и ту и остали. Заједно смо осмислили изглед и споља и изнутра.
Једина нам је дилема остала, како да крстимо учионицу. Једна од прошлих генерација наденула је име  је Учионица-радионица, следећа генерација Учионица-радоваоница, а сад је ред да јој и другаци дају име као што је одевају у ново рухо. Предлога је било много.Све смо уредно записали.  У најужи избор ушла су имена: Красоваоница, Леповаоница, Смеховаоница и Лепотица. Решили смо да сачекамо до сутра. Није згорег да преноћи. Можда искрсне и неко ново име. Ако не, већином гласова одабраћемо име и почастити се понеким слаткишем као што је ред на сваком крштењу.

Сваки од ученика је једна пчелица којој изглед одговара.









Уместо старих правила, решили смо да поставимо стихове песама које упућују на лепо понашање. Хвала нашој драгој учитељици/ песникињи Биљани Миљковић за песму ''Час културе'' чије  смо стихове овом приликом искористили. Ове поучне стихове помешали смо са мојим из песме ''Магичне речи'' и добили ''стихована правила.'' Баш је забавно!