уторак, 22. март 2016.

Еколошко понашање

Кућни љубимци

Кућни љубимци пружају пуно радости и задовољства, али траже доста љубави и пажње. Да бисте сазнали нешто више о кућним љубимцима прочитајте неку књигу о њима или пронађите чланке на нету. То ће вам помоћи да им створите боље услове за живот. Консултујте ветеринара и са њим поразговарајте о свему шта је потребно за правилан развој вашег љубимца.

У стану, кући или дворишту љубимац мора да има свој кутак у коме ће боравити. Треба бринути о његовој правилној исхрани и хигијени. То је услов да љубимац буде здрав. Треба га хранити храном која је за њега предвиђена водећи рачуна о броју оброка и количини хране. Кућни љубимац 24 сата мора да има воду. 

Ако ти је љубимац пас или мачка, врло је важно да код њега развијеш хигијенске навике. Пса изведи у шетњу на повоцу и пуштај га да се креће слободно само на терену који је за то одрђен. Не заборави да понесеш кесу у коју ћеш покупити измет и бацити у најближу канту за смеће.

Ако желиш кућног љубимца буди спреман да о њему водиш рачуна. Не оптерећуј друге његовим потребама и навикама. Твој љубимац ће то знати да узврати.

''ЉУБИМЦУ ТРЕБА ПАЖЊУ ПРУЖИТИ,
ПА ЋЕ СЕ ЉУБАВЉУ ОДУЖИТИ''



ЧОВЕКОВА ОКОЛИНА

Вода, ваздух, земља, шума
скупа живе од давнина.
У две речи то се зове
човекова околина.

Човек дивна чуда прави,
снагом свога бистрог ума,
само када су му здрави
вода, ваздух, земља, шума.
Душко Трифуновић

1 коментар:

Cidonia је рекао...

ЧОВЕКОВА ОКОЛИНА - Душко Трифуновић