понедељак, 6. октобар 2014.

Представа ''Трнова Ружица''

У част Дечје недеље, 06. октобра 2014. ученици 3. и 4. разреда ОШ''Драгољуб Илић'' извели су получасовну представу  ''Трнова Ружица'' за све своје другаре. Овом представом пожелели смо добродошлицу ђацима првацима.У припремању костима поред учитељица Весне Сировљевић и Луције  Тасић, учествовали су и родитељи ученика. Музику за представу одабрала је Марија Којић, наставница музичке културе.
Два жирија су помно пратила представу: дечји и учитељски.
Дечји жири је овако одлучио:
-Најбоља глумица у представи је Ива Госпавић која је била у улози Краљице.
-За најбољу споредну улогу прогласили су Анђела - Ана Симић.
-Најбољи костим према мишљењу дечјег жирија имала је Грдана (зла суђаја) коју је играла Александра Станковић.
Учитељски жири у трочланом саставу одлучио је овако:
-Најбоље глумице у  представи су Александра Станковић (Грдана) и Ива Госпавић ( Краљица), а најбољи костим и по мишљењу учитељског жирија имала је  Грдана (Александра Станковић).


Када припремамо дугу представу, и у њу уложимо пуно рада штета је да буде изведена само једном. Зато све ''велике представе'' изводимо више пута у току године у различитим приликама, на различитим местима и за различите госте.

Друго извођење представе било 26. децембра 2014. је у Матичној библиотеци ''Љубомир Ненадовић'' у Ваљеву за вршњаке из ваљевских основних школа.
Треће извођење представе било је за Дан школе 13.марта 2014. за наше госте.Четврто извођење представе било је 18. марта 2014. за родитеље ученика млађих разреда.

Нема коментара: