петак, 29. децембар 2017.

Новогодишња бајка у Ваљеву28. децембра 2017. године у ваљевском Центру за културу  изведена је 18. по реду Новогодишња бајка. Заслуге за овај догађај вредан пажње, али и за својеврстан угођај  присутних припадају удружењу ''Анђели чувари'' и Креативној радионици ''Пинокио.''Ове године на репертоару била је ''Златокоса.''  Изузетано садржајан сценарио за представу написала је Ана Новаковић.
Режисер представе је Весна Лазић, председница удружења Анђели и директорка Креативне радионице ''Пинокио.''
Програм је почео кореографијом КУД-а Ђердан. Многобројна публика громогласним аплаузом поздравила је играче.

За предивне фотографије заслужан је  Крунић фото из Ваљева.Присутнима се обратио, а цео догађај благословио протонамесник Саша Максимовић.Овај величанствен и хуман догађај подржао је Град Ваљево. Присутнима се са неколико реченица обратио градоначелник Слободан Гвозденовић.


Весна Лазић иницијатор и организатор манифестације пригодним говором обратила се публици и захвалила многобројним спонзорима.А потом је уследио најспектакуларнији део. Представа коју смо жељно чекали.
У њој је учествовало 17 малишана узраста 5-6 година. Тамо где су улоге захтевале  старију децу ''ускочили'' су  бивши Пинокијевци  узраста 7 и 11 година који су прошли ову чувену драмску секцију.
Два  слојевита платна дужине 12 метара чинила су импозантну сцену. Костими су наменски урађени за представу. Раскошни су и дивни, као и деца која их носе.
Ови малишани  ''износе''  захтевне улоге рекло би се са лакоћом, али сви ми који радимо са децом знамо да није тако.
Много ентузијазма, умешности и труда вредних васпитачица из Креативне радионице Пинокио уложено је да би све изгледало овако складно и беспрекорно.

Бриљантна Златокоса


 

Наратор-дамица са стилом, сићушна али громогласна.
Препуна сала Центра за културу.Глумци и са њима сви они који су заслужни за овај догађај.После представе уследило је још веће весеље. Анђели чувари обезбедили су  847 новогодишњих пакетића за децу. Међу малишанима који су добили поклон, било је и 20 наших ученика. У име наше деце, у име моје колегинице Весне Сировљевић и моје лично име, захваљујем госпођи Весни Лазић и свим вредним васпитачицама из Креативне радионице ''Пинокио'' што су предстојеће празнике учинили богатијим и лепшим.

Можете погледати снимак целе представе
Златокоса

Нема коментара: