петак, 26. мај 2017.

Реализован семинар у Војводи Степи

У равном Банату, надомак границе са Румунијом, у месту јединственог назива-Војвода Степа, 26. маја 2017. године реализован је програм стручног усавршавања ''Чувајући природу чувамо себе-еколошко васпитање деце.''
Село Војвода Степа смештено је између Нове и Српске Црње.Житељи овог села чувају успомену на великог војсковођу , војводу Степу Степановића и   и с поносом га помињу,  Житељи Српске Црње чувају успомену на њиховог Ђуру Јакшића рођеног у том селу,  учитеља, сликара, песника и боема.
Лепо је ходити стазама којима је он ходио. Лепо је што његови суграђани величају његово име, његово дело и што то с поносом истичу.
Организатор семинара је директорка школе Наташа Смиљанић, а локација мала, топла школа ''4. октобар'' ушушкана између дрвећа и окружена зеленилом. Прави амбијент за еколошко васпитање деце.



На уласку у школско двориште поздравио нас је панонски морнар.


Са зидова ходника смешиле су се слике срећне деце. Готово сам сигурна да су лица деце која уче у овој школи иста оваква-раздрагана и насмејана.





Ипак, највећи утисак на нас, оставили су људи. Група од састављена 29 васпитача, учитеља, наставника, педагога, вероучитеља, директора из ове школе, али и околних места.
Лепо је било имати овако помне слушаоце, а са друге стране, тако активне учеснике семинара.








А, да није само нама, (реализаторима програма Каролини Нешковић и мени) било лепо, већ да су у данашњем дану подједнако уживали и учесници семинара, сведоче њихови коментари.(Ово није био сам дан дружења и забаве. Вредно смо радили).











Хвала колеге! Хвала Наташа!

Нема коментара: