недеља, 16. октобар 2016.

Одржан семинар у Нишу

''Кад дођеш у било који град, и ако тај град буде...''  Ниш, ((М.Б), молим Те посети општину Палилула и бисер те општине, стециште образовања и васпитања, стециште добрих и вредних људи, стециште мајстора свог заната на пољу екологије- ОШ''Бранко Миљковић.''
Сигурна сам да ћеш се осећати исто као ја- добродошло, почаствовано и срећно.
15. октобра 2016. године у поменутој основној школи, реализован је програм стручног усавршавања-Чувајући природу чувамо себе-еколошко васпитање деце.
Ово је први пут, да поред људи који раде у настави, присуствују и људи из локалне самоуправе, представници општине, представници родитеља и помоћно-техничко особље школе. Због чега су сви били на једном месту? Зато што желе да учествују у еколошким активностима и зато што желе да подрже Еко школу ОШ''Бранко Миљковић.''
Импозантан скуп на који смо закасниле Каролина Нешковић и ја. Ето, и то се десило!
Директор школе Мирослав Станић побринуо се да нас ''изведе на прави пут'' и доведе до школе. Толерантни људи нису ни једним гестом показали да су нам замерили. Напротив, већ на првом кораку дочекала су нас ведра лица Сузане Вељковић и Невене Цветковић координаторки програма  Еко школе ОШ''Бранко Миљковић'' -Еко Бранко.
Дан је почео читањем биографија реализатора семинара. Морам признати да овакав ''спектакл'' нисмо још нигде доживеле, иако наше искуство у реализацији семинара није мало.
Али, то су ОНИ! То су добронамерни и срдачни људи, домаћини ове школе! Потом је уследила додела  захвалница свима који су заслужни за пројекат Еко школа. Захвалнице смо добиле и ми, Каролина и ја, а добиле смо и црвене руже.  Био је то веома свечан и емотиван тренутак.
А онда смо наставили са реализацијом програма. То бих назвала конструктивном разменом идеја између учесника и реализатора.
А као је тај део  протекао? Не морам описивати. Слике говоре више од речи.
Хвала што се потрудили Мирославе Станићу, Сузана Вељковић и Невена Цветковић да град у који сам дошла први пут постане место у које ћу увек радо (случајно или намерно) долазити.
Знам да у том граду имам ПРИЈАТЕЉЕ!



































































Нема коментара: